Episode 1 - The "Journey & Emigration" episode describes her trip from Arizona to Sweden. The music is the song "Travelin' Shoes" by Roots Duo - Joe Filisko & Eric Noden - Album / Missed Train Blues

Episode 2 - The "Reason Why" episode give some history notes and why I do this. The music is the song "Good Friend" by Roots Duo - Joe Filisko & Eric Noden - Album / I.C Special

Episode 3 - The Cars Built Sheet episode describe the details of from where the car is built and what accessories the car had . It also describes the exterior and interior colororation the car got from the assembly line. The music is the song "I.C Special" by Roots Duo - Joe Filisko & Eric Noden - Album / I.C Special.

 

Det hela hade sin start i början av 60-talet (runt 1964-65) då jag på vinden i vårt hus hittade några för mig (6-7 år gammal) - konstiga, svartmålade, krom bestyckade, tunga metall-schabrak, instoppade och dolda på ett sätt som vid upptäckten hade gjort varje normalbegåvad kriminal-kommisarie fylld av betänksamhet...här har vi något.... Emellertid är det ju så att - en endast nyfiken pre-pubertal - "hemliga 7:an entusiast" inte har så mycke' förstånd på vare sig tings ursprung eller värde. Detta som till det mesta, gavs ingen större notis, det bara försvann som luft i rymden .....En som dock insåg och visste va saken gällde var min storebror Jonas. Han förklarade för mig att detta var (2st. svarta fendershirts) . Jag förstod nog inte inte då riktigt, men jag förstår det nu. Han berättade för mig att dom suttit på en Cadillac 1959 som var den häftigaste, vackraste bilen som någonsin tillverkats......o.s.v....Detta gjorde av någon anledning stort intryck i mig . Detta har jag burit med mig genom hela mitt liv. Det bara är så. Det skulle gräma mig en del om jag inte nån gång ska bli ett med detta i övermått krom-bestyckade dollargrin och bensin-sörplande, Amerikanska "heavymetalmonster".

Det har kommenterats en del om detta i från personer på besök och med varierande kärlek till gamla bilar, detta ett av mitt livs projekt. Någon upplyser mig om hur dyrt det är och säger- det är smartare och definitivt mycke' billigare att köpa en färdig bil. Nå'n gäspar! Det finns dom som vandrar runt bilen förundrat och upplyser mig hur mycke' som behöver göras pekar på alla rostfläckar å hör och häpna sparkar "kunnigt" på mina splitter nya www däck med skitta träbonnar. Jag håller med om att det nog förmodligen hade varit smidigare att köpa en fin, färdig 59:a Cadillac. Jag finner dock glädjen i att ha skapat något fint själv och som faktiskt är receptet för att jag ska må bra och härda ut. Jag tycker det är mödan värt.

Det största problemet är inte att plocka ner bilen och sätta ihop den sen du väl renoverat alla bultar, skruvar ,brickor et.c. Du måste först fixa en verkstad där du kan härja. Jag har nu en verkstad som är 5ggr. ytan av bilen och det är ändå inte så man kan dansa omkring när alla delar är loss utan tvärtom, det är ganska trångt. Man har pinaler överallt. Man borde kanske inte ge sig på en bil av den här stoleken säger nog många och definitivt inte välja en Cadillac 1959 som sitt första projekt. Nä... man skulle nog börjat med något mindre typ en "Amason" eller nåt men det har aldrig varit aktuellt. Nästa problem är att hålla reda på alla bultar, muttrar och brickors forntida possition på bilen. Lösningen på detta är att alltid ha kameran hos sig och ta bilder hela tiden och då menar jag hela tiden! Det tredje och enligt mitt förmenande det största problemet är väntan på grejor som du behöver och som du behöver hjälp med. Det är alltid så att de mest kunniga och kompetenta i denna nisch alltid är upptagna och alltid har för mycke att göra.